تماس با ما ۰۱۱-۳۳۳۲۶۰۷۰ ۰۱۱-۳۳۳۲۲۵۹۱

آدرس: ساری، خيابان فرهنگ، مجتمع پزشكی شهريار ٣، طبقه ٥، واحد۵۰۲

در صورت شکستن یا جدا شدن براکت ارتودنسی چکار کنیم ؟

در صورت شکستن یا جدا شدن براکت ارتودنسی چکار کنیم ؟

تجربه شکستن یا درامدن براکت ارتودنسی برای بیماران ارتودنسی چیز عجیبی نیست و یکی از شایع‌ترین اتفاقات در طی دوران درمان ارتودنسی میباشد. نگین های براکت و سیم ارتودنسی شکننده و حساس هستند و به دلایل مختلف مانند خوردن غذاهای سفت، ترد یا چسبنده (مانند پاستیل)، جراحت دهان در اثر بازی، دعوا، ورزش و یا زمین خوردن، مسواک زدن سفت و محکم دندان ها و یا استفاده نادرست از نخ دندان یا خلال دندان ممکن است این اتفاق رخ دهد. پیش از هر چیز باید ببینید وضعیت سیستم براکت چگونه است. پیش از هر چیز باید ببینید وضعیت سیستم براکت چگونه است.

تجربه شکستن یا درامدن براکت ارتودنسی برای بیماران ارتودنسی چیز عجیبی نیست و یکی از شایع‌ترین اتفاقات در طی دوران درمان ارتودنسی میباشد. نگین های براکت و سیم ارتودنسی شکننده و حساس هستند و به دلایل مختلف مانند خوردن غذاهای سفت، ترد یا چسبنده (مانند پاستیل)، جراحت دهان در اثر بازی، دعوا، ورزش و یا زمین خوردن، مسواک زدن سفت و محکم دندان ها و یا استفاده نادرست از نخ دندان یا خلال دندان ممکن است این اتفاق رخ دهد.

اگر ناگهان متوجه شده اید یکی از نگین های براکت دندانتان شکسته است، خونسردی خود را حفظ کنید و مراحل زیر را انجام دهید:

وضعیت را بررسی کنید

پیش از هر چیز باید ببینید وضعیت سیستم براکت چگونه است. آیا سیم ارتودنسی هنوز به نگین براکت متصل است یا نه. اگر هنوز متصل است، بگذارید همان جا بماند. اگر هنوز متصل است اما خم شده و جلو آمده است آن را با ملایمت با یک گوش پاک کن به جای خود برگردانید. موقتاً با کمی موم ارتودنسی نگین براکت را به دندان بچسبانید تا در جای خود بماند. برای این که فعلاً سیم یا براکت دهانتان را اذیت نکند، کمی موم ارتودنسی روی زوایای بیرون زده آن بمالید. اگر نگین براکت جدا شده است، آن را دربیاورید و همراه با خود نزد ارتودنتیست ببرید.

 

نوبت بگیرید

با مطب متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید و برای تعمیر براکت نوبت بگیرید. بسته به این که خرابی براکت چقدر اذیتتان می‌کند و چقدر براکت آسیب دیده است، فوریت نوبت مشخص میشود.

هنگام نوبت گرفتن ممکن است از شما پرسیده شود چه بخشی از براکت آسیب دیده است. معمولا در همان جلسه ای که برای تعمیر براکت مراجعه می‌کنید، کار ترمیم تمام میشود.

 

تا فرا رسیدن نوبت دکتر چه باید کرد؟

دهان خود را مرتباً با محلول آب نمک گرم بشویید تا بافت ها سریعتر التیام پیدا کنند. در این مدت غذاهای نرم مثل سوپ، تخم مرغ آب پز، فرنی و از این قبیل غذاها مصرف کنید. از خوردن هر چیزی که ممکن است به براکت صدمه بزند مانند میوه ‌های خام، سبزیجات خام (مانند هویج) و خوراکی های چسبنده مانند آدامس و شکلات پرهیز کنید.

اگر در اثر شکستن براکت دهانتان زخمی شده است می توانید از محصولاتی مانند بنزوکائین استفاده کنید تا درد کاهش یابد.

برای برطرف شدن درد می توانید از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن استفاده کنید.

توجه داشته باشید شکستن براکت همیشه به معنی فوریت دندانپزشکی نیست. باید دهانتان را بررسی کنید تا متوجه شوید آیا این وضعیت اورژانسی است یا می توانید تا نوبت بعدی که از قبل برایتان پیش ‌بینی شده است صبر کنید. برای کسب راهنمایی می توانید با مطب دکتر تماس بگیرید.

 

https://www.colgate.com/en-us/oral-health/cosmetic-dentistry/adult-orthodontics/four-steps-to-fixing-a-broken-braces-bracket-0914


مقالات مرتبط