تماس با ما ۰۱۱-۳۳۳۲۶۰۷۰ ۰۱۱-۳۳۳۲۲۵۹۱
آدرس: ساری، خيابان فرهنگ، مجتمع پزشكی شهريار ٣، طبقه ٥، واحد۵۰۲
ارتودنسی أطفال (ارتودنسی کودکان) شاخه ای از دندانپزشکی است که در آن متخصص ارتودنسی با استفاده از دستگاههای ثابت یا متحرک ارتودنسی مانند براکت، انواع پلاکهای داخل و خارج دهانی به اصلاح مشکلات و ناهنجاریهای دندانی یا فکی در کودکان می پردازد. پس از سن بلوغ و تکمیل رشد استخوانی فرد، ساختار استخوان فک تنها از طریق جراحی ارتگانیک (ارتودنسی به همراه جراحی فک) قابل تغییر میباشد .این درمان تنها برای بزرگسالان با استخوان فک کاملا رشد یافته استفاده می شود. ارتودنتیست ها توصیه میکنند که اولین چکاپ برای کودکان در ۶ سالگی انجام شود که بررسی های دوره ای برای ارزیابی رشد استخوانهای فک بالا و دندانهای شیری را هم به همراه دارد.
ارتودنسی نامرئی نوعی درمان ارتودنسی است که دندان ها را بدون استفاده از براکت و سیم صاف و مرتب می کند. اینویزیلاین مجموعه ای از پلاکهای شفاف (الاینر شفاف) ساخته شده به صورت سفارشی است که بر روی دندان ها قرار گرفته و آنها را به مرور زمان و به آرامی در موقعیت مناسب قرار می دهد. ارتودنسی اینویزیلاین به دلیل شفاف بودن و قابلیت خارج کردن از دهان، بسیار قابل توجه است. بیشتر افراد به دنبال بهبود لبخند خود هستند. با این حال، آنها فکر می کنند که براکتهای فلزی سنتی تنها گزینه برای صاف کردن دندان ها می باشند. استفاده از الاینر شفاف اینویزیلاین که فاقد سیم یا براکت های فلزی هستند، می توانند ظاهر لبخند را در طول دوره درمان حفظ کنند.
موقعیت دندانها و فک های نامرتب را می توان با ارتودنسی دندان در کودکان و نوجوانان اصلاح کرد. هدف از درمان ارتودنسی حرکت تدریجی دندانها و فک ها به موقعیت مناسب است. بنابراین انواع مختلف بریس های دندانی وجود دارند که می توانند حرکت دندان یا فک به موقعیت صحیح را فراهم کنند. آنها دندان ها را در جهت دلخواه فشار داده یا می کشند. همچنین آنها می توانند بر رشد صحیح فک ها موثر باشند. انواع مختلفی از ارتودنسی برای رسیدن به این اهداف وجود دارند که ارتودنسی متحرک یکی از گزینه های کارآمد به شمار می رود. ارتودنسی متحرک معمولاً شامل پلاک های سفارشی ساخته شده از جنس پلاستک شفاف یا اکریلیک هستند که متناسب با دهان بیمار تهیه می شوند.
هدفتان از درمان ارتودنسی خواه زیبایی باشد یا سلامت دهان و دندان، لازمه آن حفظ بهداشت دهان است. از زمانی که براکت در دهان می گذارید بهداشت دهان سختتر میشود چرا که قطعات و زوایای زیادی ایجاد میشوند که تک به تک باید تمیز شوند. اگر نتوانید دندان ها را خوب تمیز کنید، لکه های سفید ماندگاری در دندان ها ایجاد می شود که در واقع نواحی است که دندان مواد معدنی خود را از دست داده است و مستعد پوسیدگی شده است. این لکه های سفید جدا از این که باعث زشت شدن دندانها میشوند، اگر این وضعیت ادامه پیدا کند به مناطق کرم خوردگی تبدیل میشوند. اگر دندانها و براکت مرتبا خوب تمیز نشوند، پوسیدگی دندان و عفونت لثه قریب الوقوع خواهد بود.
تجربه شکستن یا درامدن براکت ارتودنسی برای بیماران ارتودنسی چیز عجیبی نیست و یکی از شایعترین اتفاقات در طی دوران درمان ارتودنسی میباشد. نگین های براکت و سیم ارتودنسی شکننده و حساس هستند و به دلایل مختلف مانند خوردن غذاهای سفت، ترد یا چسبنده (مانند پاستیل)، جراحت دهان در اثر بازی، دعوا، ورزش و یا زمین خوردن، مسواک زدن سفت و محکم دندان ها و یا استفاده نادرست از نخ دندان یا خلال دندان ممکن است این اتفاق رخ دهد. پیش از هر چیز باید ببینید وضعیت سیستم براکت چگونه است. پیش از هر چیز باید ببینید وضعیت سیستم براکت چگونه است.