تماس با ما ۰۱۱-۳۳۳۲۶۰۷۰ ۰۱۱-۳۳۳۲۲۵۹۱
آدرس: ساری، خيابان فرهنگ، مجتمع پزشكی شهريار ٣، طبقه ٥، واحد۵۰۲
دندان عقل یا دندان مولار سوم یکی از سه دندان مولار در هر ربع از دندانهای انسان است. دندان عقل عقبترین دندان از مجموعه دندانهای آسیاب بزرگ است. اکثر بزرگسالان دارای چهار دندان عقل هستند ( یکی در هر ربع دندانی)، اما ممکن است تعداد دندانهای عقل هیچ، کمتر یا بیشتر باشد. در اغلب افراد معمولاً «دندانهای عقل»، در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه 20 سالگی ( حدود سن 17 تا 25 سالگی ) شروع به درآمدن میکنند. هرچند برخی از افراد 12-14 ساله نیز ممکن است دندانهای عقلشان زودتر درآیند. در اغلب موارد رشد این دندانها با مشکلاتی همراه است.
اورجت در دندانپزشکی عبارت است از میزان اختلاف افقی (جلو-عقب بودن) لبه دندانهای پیشین فک بالا و پایین. در شرایط طبیعی باید دندانهای جلو فک بالا با فاصله کمی (در حد ۲ میلیمتر) جلوتر از دندانهای فک پایین قرار گیرند. درصورتیکه دندانهای بالا بیش از این مقدار جلوتر باشد اصطلاحاً گفته میشود اورجت زیاد وجود دارد. اورجت دندان و جلو زدگی افقی زیاد دندانهای پیشین فک بالا، نشانهای از وجود مشکلات مال اکلوژن کلاس 2 است. مال اکلوژن کلاس 2 نسبتاً شایع بوده و بین 15 تا 20 درصد افراد جامعه مبتلابه آن میباشند.
اوربایت در دندانپزشکی عبارت است از میزان همپوشاني لبه دندانهای پیشین فک پايين توسط دندان هاي پيشين فك بالا. اوربایت عادی معمولاً بهعنوان درصدی (بین 30 تا 50٪) از ارتفاع دندان پیشین فک پایین بیان میشود. بهعبارتدیگر اوربایت عادی دندانها عبارت است از پوشیده شدن یکسوم دندانهای فک پایین توسط دندانهای جلویی فک بالا در زمان بسته شدن دهان. ناهنجاری اوربایت به معني هم پوشاني بیشتر يا كمتر از حالت عادی دندان هاي پيشين است. اوربایت بيش از نرمال که با نام دیپ بایت هم شناخته میشود به یک ناهنجاری عمودی در بین دندانهای پیشین دو فک اشاره میکند برخلاف اورجت که یک ناهنجاری افقی است.
اپن بایت، یکی از انواع مال اکلوژنهای(بدشکلی) دندانی-فکی است که منجر به ایجاد فاصله بین دندانهای فک بالا و پایین بیمار میگردد و فرد نمیتواند دندانهای خود را به هم جفت کند. اوپن بایت یا نرسیدن دندانها به هم میتواند در دندانهای جلویی یا عقبی و یا یک یا هر دو طرف دندانها رخ دهد و این ناهنجاری میتواند منشأ دندانی و یا فکی داشته باشد. اپن بایت منجر به کاهش زیبایی صورت و مشکلاتی در بریدن، قطع کردن و جویدن مواد غذایی میگردد.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده است که در جلسه ویزیت، یک متخصص ارتودنسی به شما توصیه کند که یک یا چند دندان خود را قبل از نصب براکت بکشید اما چنین کاری چگونه میتواند شانس موفقیت درمان ارتودنسی را افزایش دهد؟پاسخ دادن به چنین سوالی بسیار پیچیده است و با عناصر متعددی گره خورده است که ممکن است برای بیماران کمی سخت باشد. در این مطلب سعی خواهیم کرد که این موضوع را به یک بحث ساده تبدیل کنیم و در مورد آن بیشتر توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید